Ahad, 6 April 2014

THE PRECIOUS MOMENT...



PHOTO BY : ME (AJ PHOTOGRAPHY)
WARDROBE : IMPIANA BUTIK, KUNAK, SABAH
MAKEUP : IMPIANA BUTK, KUNAK, SABAH












berminat mau buat tempahan gubahan hantaran & photography...??? boleh terus inbox saya dalam FACEBOOK SAYA atau tinggalkan komen dekat kotak komen di bawah ni hah....

Sabtu, 8 Mac 2014

KIT-LENS WALAU FREE TAPI UMMPPHHHH!!!!

Huuuhhaaaiiii.. apa khabar? sihat? kebanyakkan kepada pemilik DSLR baru selalunya akan dibekalkan dengan KIT-LENS macam aku, memandangkan aku ni baru beginner dalam Fotografi ni....aku pun masih lagi menggunakan KIT-LENS Nikon "AF-S NIKKOR 18mm-50mm 1: 3.5-5.6 G". Banyak la yang cakap "Alaaaa....Lens Free...sah-sahla gambar pun tak sehebat lens-lens yang mahal" ni la komen yang aku dapat dari orang yang kononnya "PAKAR DSLR". Bagi aku x kisahla lens murah ka....mahal ka....asalkan kita tau mengoptimumkan penggunaannya sudah tentu hasil yang MENAKJUBKAN akan terakam oleh DSLR anda...huhuhuhuhuhuhu

kebanyakkan daripada fotografer-fotografer yang pakar dalam bidang fotografi ni bagi aku tips macam mana mau dapatkan gambar yang UUUMMMPPPHHHH hanya dengan menggunakan KIT-LENS antara tips yang diorang kongsi:

-BUKA ZOOM KIT-LENS SAMPAI TAHAP MAKSIMUM (selalunya 55mm)
-SET APERTURE DALAM SAIZ BESAR (aku suka guna f 5.6)
-SHUTTER IKUT SUKA KORANG....
-ISO BERGANTUNG DENGAN KEADAAN TEMPAT (ni aku rasa korang dah faham jgk kan...kalau tempat gelap ISO kena tinggi begitu juga sebaliknya)
-SEMAKIN DEKAT KAMERA ANDA PADA SUBJEK, SEMAKIN MELETOP GAMBAR YANG TERHASIL...

ok la....

ni ada la beberapa keping gambar yang aku dan snap menggunakan tips yang diorang-diorang pakar kasi dekat aku.....





Apa macam? ok? huhuhuhuhuhuhu....


Isnin, 10 Februari 2014

FOTOku...KISAHku...



Assalamualaikum dan salam Sejahtera, 
"Setiap foto ada lagu" kata Yuna.... aku pula "Fotoku,kisahku..." (Wah!!!! melawan RETIS nampak) Baikla, di sini aku mau kongsi la foto yang aku "Tangkap" dan aku "Edit" menggunakan"perisian Photoshop. Aku dah upload gambar ni dalam FB ni.... dan feedback yang aku dapat rata-rata cakap foto ni nampak macam kena lukis...macam poster Filem la...huuhuhuhuhu...rasa pelik pulak sebab foto-foto aku edit biasa-biasa saja. Tidak sehebat dengan insan-insan yang TIP-TOP dalam cabang seni photography dan Editorial...

ok la korang tengok la hasil seni aku ni....





bah korang nilai sendiri la ok...

ADDIOOSS!!!

Sabtu, 8 Februari 2014

MANIPULASI FOTO...



Assalamualaikum...salam sejahtera....
Akhir-akhir ni aku sangat addicted dengan photography...plus aku semakin gila edit gambar...huhuhuhu.... salah satu contoh gambar yang aku edit macam gambar dekat bawah ni..


"MY CRACKED FACEs" nama "MASTERPIECE" aku ni..huhuhuhuhuhuhu (PERASANNNNN ORANG SENI)

ok la.... lain kali aku akan share gambar-gambar yang lain pulak...untuk tatapan korang semua... (adaka yang mau tengok???!!!) deeiiii!!! whatever.... :)

ADIOSSSS!!!!

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::