Sabtu, 13 Julai 2013

JIN QARIN KEMBAR MANUSIA DAN CARA MELIHATNYA





Assalamualaikum WBT...
Korang mesti pernah dengar kan pasal Jin yang menjadi kembar kepada manusia...???? Jin yang dikenali dengan sebutan Qarin sememangnya merupakan kembar kepada manusia makhluk ciptaan Allah swt... Hurrrmmm tentu korang semua mau tau cara bagaimana cara untuk melihat Qarin tu kan... Baikla di sini aku ada la berikan beberapa cara untuk melihat Qarin tersebut...ini pun melalui artikel yang pernah aku terbaca pada suatu ketika dahulu...

Dah bersedia?????

Ikuti langkah-langkah berikut...
  1. Cabut 7 helai rambut kepala.
  2. Ambil 7 potongan kuku atau kaki.
  3. Letakkan semua benda-benda tersebut di atas sehelai kain putih (Apa-apa jenis kain pun boleh asalkan putih).
  4. Setelah itu, ikat kain putih yang telah diisikan dengan benda-benda tadi tu.
  5. Ambil limau nipis (1 sahaja) perah airnya sehingga habis.
  6. Seterusnya air perahan limau tadi anda titiskan pada bungkusan kain putih itu tadi.
  7. Bungkusan kain putih itu tadi anda letakkan di halaman rumah (di mana-mana pun boleh asalkan berhampiran dengan kawasan pagar rumah) Kalau boleh jangan biarkan orang lain tahu, dan yang  paling penting bungkusan itu tidak perlu ditanam, tapi hanya letakkan di antara kawasan yang ada tumbuhan... (Macam pokok bungaka...rumput ka...)
  8. Sesudah itu, tunggu selama 7 hari, Qarin akan datang pada malam ke-8, dia boleh muncul di mana sahaja, tapi hanya sepintas lalu, biasanya Qarin akan meniru tentang apa yang kita sudah lakukan atau apa yang akan kita kerjakan, Qarin tidak boleh dilihat oleh orang lain melainkan diri kita sendiri.
Pesanan dekat sini, kalau korang dah nampak Qarin tu, korang jangan pulak takut...sebab dia juga ialah makhluk ciptaan Allah S.W.T. Terdapat juga cara lain untuk melihat Qarin tersebut....misalnya, membaca ayat-ayat suci al-quran....seperti:

  1. Baca surah Al-Fatihah sebanyak 7 kali.
  2. Baca surah Al-Ikhlas sebanyak 7 kali.
  3. Ayat Kursi sebanyak 7 kali.
Lakukan ini setiap kali sebelum tidur...Insya-Allah dengan izin Allah anda dapat bertemu dengan Qarin...

p/s: Ini adalah apa yang aku pernah baca dan apa yang hendak aku kongsikan...Sekiranya anda rasa tidak berpuas hati sila jangan lakukan...(Mana la tau korang cakap aku ni bawak amalan syirik)

selebihnya Wallahuallam...




TIPS MUATKAN KAIN BAJU DALAM SATU BAGASI (ATAU YANG SEWAKTU DENGANNYA)




Assalamualaikum WBT...

Hi korang semua apa khabar? Harap-harap korang semua sihat jaaaaa....HUrm...mesti ada di antara korang yang tengah baca entri aku ni mesti budak-budak lepasan STPM atau Matrikulasi yang bakal menyambung pelajaran di Universiti bulan September nantikan....maklumla...11 JULAI lalu kan keputusan UPU dah keluar... Apa macam dapat masuk Universiti mana? Dekat semenanjung....Sabah atau Sarawak????? APA!!!!! ada yang dapat sambuung dekat OVERSEA????!!! sangat mampu korang tau....Apa-apa pun tahniah la aku nak ucapkan dekat korang semua...Belajar rajin-rajin....


Okey la...itu bukan tujuan utama aku buat entri ni...ni pasal korang la yang nak pegi sambung belajar..atau nak keluar "TRAVEL" ke mana-mana tapi selalu berhadapan dengan masalah dalam memuatkan kain baju korang dalam satu bagai atau dalam satu beg kecil...Ya la kan, kita target nak muatkan semua kain baju kita dalam satu bagasi ja....tapi tak dapat sebab bagasi atau beg kita tak mampu menampung kain baju kita tu....huhuhuhuhuuhu....Masalah ni boleh diatasi dengan segera setelah korang baca entri aku ni....Ni lebih kurang Tips la macam mana nak muatkan kain baju korang tu dalam satu bagasi atau beg...

Percaya atau tidak tips ni pun aku dapat daripada kawan-kawan aku jugak....Ni aku mau kongsi dengan korang pulak....

Korang cuma perlu ikut cara dekat bawah ni tau.....

Lipat baju korang (Tapi bukan lipat baju macam korang buat macam dekaat rumah) Ni korang kena gulung baju korang tu...."Macam mana tu????!!!" Alah...ni macam buat Egg Roll leeerrrr senang ja.... Apa???!!! Tak faham????? ok la korang tengok gambar dekat bawah ni.....

1) Heheh ambik sehelai baju korang....

2) Lipat macam ni...


3) Lepas tu korang gulung macam ni...



4) Taaadddaaa....!!! ni la yang dipanggil lipatan "Egg Roll"

Baju ja????? Seluar pulak macam mana???? la...korang ikut ja cara lipatan yang sama masa korang mau lipat seluar korang tu...senang ja kan....

Lepas korang dah habis lipas kain baju tu semua, korang masuk kan la dalam bagasi....susun elok-elok....contonhnya...untuk baris pertama atau dekat dasar bagasi atau beg korang...korang letak seluar dulu...barisan kedua pula..korang letak la baju... kompom muat punya.... "Psssttt...psstttt...macam mana pulak dengan underwear????" Hahaha...itu korang selitkan la celah-celah baju korang tu....huhuhuhuhuhu...

Apa macam???? dan cuba???? Menjadi tak??? kompom menjadi...kalau tak mesti korang tak susun berul-betul....

ok la....itu ja tips yang dapat aku kongsikan dengan korang semua untuk hari ni...Adiiooossss!!!! (^_^)






LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::