Sabtu, 1 September 2012

TINGKATKAN TRAFIC PAGE ANDA DENGAN BACKLINK TRICK!!!




                                   

Huuuuhaaaiiii semua....Dari masa ke masa..rekod trafik page aku sentiasa meningkat...dan terus meningkat...Tambahan lagi aku ni masih lagi dikatakan sebagai NEWBIE....Tapi ada segelintir kawan blogger aku yang lain hairan mengapa trafik page aku cepat naik....hahhaha...nak tau...???? Ni ha aku gunakan trick untuk menjana trafik yang banyak...

Trick ni mudah je. Tak perlu nak perah2 otak bagai. Korang cuma perlu tulis satu entri yang lebih kurang macam entri aku ni ikut kreativiti masing2. Pastu copy-paste link2 kat bawah nih. 



Tapi sebelum tu, ada beberapa syarat yang korang kena ikut.

1. Sebelum korang copy-paste link2 kat atas ni, sila delete yang no.1 terlebih dahulu.

2. Pastu, up kan link no.2 jadi no.1, link no.3 jadi no.2, link no.4 jadi no.3 dan seterus nyer. (letih weyh kalo nak aku cakap taip sampai abes)

3. Pastu korang masuk kan link korang kat no.15.

4. Korang jangan gatal tangan ubah urutan link tu. Nanti tak jadi..Hah kan susah...aku jugak yang kena...

Dah siap...Publish la Entry korang tu....Dan jangan terkejut bila Trafik korang mencanak naik...hehhehe..selamat MENCUBA (^___________^)

BULAN BARU....HEADER BARU....






Huuuuuhhaaaiiii semua...hehehe...tengok gambar atas ni....ok kerrr???? cumil kerrr.....huhuhuhu...mungkin nampak macam tak seberapa clear...sebab eden guna software edit yang biasa-biasa jerrr.....huhuhuhu...Korang nak tau...??? aku Ambik masa lebih kurang sejam mau buat Headr ni....walaupun tak seberapa glamour...tapi aku tetap berpuas hati dengan hasil kerja aku sendiri...hhhhheeehhheee....Pendapat korang macam mana??? ok??? Komen sikit....(^___^)


BULAN BARU,OH! SEPTEMBER!!!




Huuuuuhaaiiiii....Sedar tak sedar Hari ni dah masuk bulan September...hhhhhuuuuu...rasa cepat jak masa ni berlalu bermula dari Januari hinggala ke September....Begitu banyak pengalaman hidup yang telah aku kutip sebelum-sebelum ni...Aku belajar untuk tidak memberikan kepercayaan penuh kepada orang lain...(kecuali kepada MAK DAN KELUARGA aku) Aku belajar macam mana mau tingkatkan gaya kepimpinan...Aku belajar agar tidak bergantung kepada orang lain....(Berdikari sendiri...) Aku dapat mengetahui adat resam suku kaum lain....

Bulan ni aku nak tetapkan matlamat baru....memandangkan matlamat bulan Ogos hari tu tak semuanya tercapai...jadi aku nak bawak matlamat yang tak menjadi bulan lalu tu ke bulan ni...Aku harap agar apa yang aku rancang ni menjadi kenyataan dan yang penting dipermudahkan oleh-NYA...Amin....(^___^)

Korang pula macam mana??? Ada matlamat baru??? komen sikit...atau kongsi sikit....
Layan lagu ni....



CARA LETAK BERITA ONLINE

Hi semua...Apa khabar??? Sihat kerrr....??? Harap-harap sihat la yerr...Cuti Raya dah Habis, jadi yang kena sekolah tu kenala pergi sekolah macam biasa, kalau yang kerja...kenala pergi kerja macamm biasa...dan yang balik ke kampus...bersiap sediala untuk balik ke kampus...(Huhuhuhu macam aku ni haaa.....) Baikla, hari ni aku nak bagi tunjuk cara bagaimana nak letakan Berita Online dalam blog...Ni merupakan permintaan daripada FOLLOWER aku yang cumil ni...


Memandangkan ini merupakan permintaan daripada FOLLOWER aku yang pertama....Jadi aku nak tunjuk cara mau masukkan Berita Online dalam blog korang semua....hehehhe...macam biasa ikut langkah-langkah ni....

1.LOGIN > DASHBOARD > DESIGN > ADD GADJET > CONFIGURATION FEED then akan keluar gambar macam dekat bawah ni....


2.Sekarang korang isi la bahagian FEED URL tu dengan URL berita yang korang pilih...kalau aku....aku pilih ni...http://www.harian-metro-online.com 

3.Bila korang dah letak URL tu...korang tekan NEXT...akan keluar macam ni...


Ok korang isila apa yang patut macam jumlah PAPARAN berapa yang korang suka....Kalau sudah korang PREVIEW dulu, untuk pastikan ianya menjadi...Lepas tu tekan SAVE...siap!!!!!!

hehehhehe...apa macam???? Dah berjaya???? kalau dah tepuk tangan untuk diri sendiri...hehehhe...(^___^)
Kalau dah letak Berita Online dalam Blog...jangan la pulak malas-malas nak membukanya....sebab bangsa yang celik Ilmu ialah bangsa yang gemar membaca.....ok...salam....



LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::