Jumaat, 31 Ogos 2012

JOM TAMBAH FOLLOWER BLOG SEBANYAK YANG MUNGKIN!!!

                             


                     
           http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/08/segmen-jom-tambah-follower-blog.html
HHHHuuuuuhhhaaaiiiiiii kepada semua....Nak tau jumlah FOLLOWER dalam blog aku ni sebanyak 88 orang....Tapi aku nak tambah FOLLOWER aku...sebab tu aku join segmen ni....korang nak????? Apa tunggu lagu Klik Banner dekat atas ni...ATAU...link yang disediakan dan Janakan kemasukan FOLLOWER ke blog anda....Aja-Aja FIGHTING!!! (^_____^)

CAKAR-MENCAKAR!!!



Adddoooiiiiii semalam dah baca pasal pengakuan akak Rita kita ni yang memang dah KOSONG...KOSONG..KOSONG...Hari ni pulak, terbaca la pasal akak Rita ni nak mencabar akak Jue Aziz...(MAKIN panazzzz cerita diorang ni kan....) korang belum baca lagi???!!! baca ni RITA CAKAR JUE Apa macam??? Naik tinggila rating kedua-dua akak pelakon yang meletops ni.....Entahla sampai bila laa perang cakar mencakar diorang ni nak tutup....

Kesian jugak aku dengan Akak Rita ni....Mintak-mintakla dia terus tabah menjalani kehidupannya...huhuhuhu...kepada akak Jue pulak...cuba la berdamai dengan akak Rita tu... Rasa masih sempat ni..tambahan lagi di Bulan Mulia ni....(^____^)

Terus tabah ya Kak...(^_^)

WHY ARE EGGS OVAL???



Honestly...all of us wondering, why the eggs oval??? So today, I want to reveal the reason why the eggs ovals....Okey,Let's start the show....

Eggs come in different colors. No two eggs identical. Most eggs are oval, and sometimes the are long. One end is slightly larger and heavier, while the other end smaller and conical.

Most nests are shaped like a large bowl, the right shape for oval eggs to rest without rolling out and falling down. Birds that don't built elaborate nests, like the penguin, the term and other sea birds, have elongated eggs.

Since these birds lay eggs on rocky ledges or on cliffs, the elongated shapes prevent the eggs from rolling  over and breaking on the rocks. Instead they just spin around.

The adult bird provides constant warmth by sitting on the eggs or incubating them. Not only that, the bird keeps turning the eggs around so that all parts of the egg receiving the same amount of warmth...

Okey..do you get it????!! I hope so...(^_^)



LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::