Sabtu, 13 Julai 2013

TIPS MUATKAN KAIN BAJU DALAM SATU BAGASI (ATAU YANG SEWAKTU DENGANNYA)




Assalamualaikum WBT...

Hi korang semua apa khabar? Harap-harap korang semua sihat jaaaaa....HUrm...mesti ada di antara korang yang tengah baca entri aku ni mesti budak-budak lepasan STPM atau Matrikulasi yang bakal menyambung pelajaran di Universiti bulan September nantikan....maklumla...11 JULAI lalu kan keputusan UPU dah keluar... Apa macam dapat masuk Universiti mana? Dekat semenanjung....Sabah atau Sarawak????? APA!!!!! ada yang dapat sambuung dekat OVERSEA????!!! sangat mampu korang tau....Apa-apa pun tahniah la aku nak ucapkan dekat korang semua...Belajar rajin-rajin....


Okey la...itu bukan tujuan utama aku buat entri ni...ni pasal korang la yang nak pegi sambung belajar..atau nak keluar "TRAVEL" ke mana-mana tapi selalu berhadapan dengan masalah dalam memuatkan kain baju korang dalam satu bagai atau dalam satu beg kecil...Ya la kan, kita target nak muatkan semua kain baju kita dalam satu bagasi ja....tapi tak dapat sebab bagasi atau beg kita tak mampu menampung kain baju kita tu....huhuhuhuhuuhu....Masalah ni boleh diatasi dengan segera setelah korang baca entri aku ni....Ni lebih kurang Tips la macam mana nak muatkan kain baju korang tu dalam satu bagasi atau beg...

Percaya atau tidak tips ni pun aku dapat daripada kawan-kawan aku jugak....Ni aku mau kongsi dengan korang pulak....

Korang cuma perlu ikut cara dekat bawah ni tau.....

Lipat baju korang (Tapi bukan lipat baju macam korang buat macam dekaat rumah) Ni korang kena gulung baju korang tu...."Macam mana tu????!!!" Alah...ni macam buat Egg Roll leeerrrr senang ja.... Apa???!!! Tak faham????? ok la korang tengok gambar dekat bawah ni.....

1) Heheh ambik sehelai baju korang....

2) Lipat macam ni...


3) Lepas tu korang gulung macam ni...



4) Taaadddaaa....!!! ni la yang dipanggil lipatan "Egg Roll"

Baju ja????? Seluar pulak macam mana???? la...korang ikut ja cara lipatan yang sama masa korang mau lipat seluar korang tu...senang ja kan....

Lepas korang dah habis lipas kain baju tu semua, korang masuk kan la dalam bagasi....susun elok-elok....contonhnya...untuk baris pertama atau dekat dasar bagasi atau beg korang...korang letak seluar dulu...barisan kedua pula..korang letak la baju... kompom muat punya.... "Psssttt...psstttt...macam mana pulak dengan underwear????" Hahaha...itu korang selitkan la celah-celah baju korang tu....huhuhuhuhuhu...

Apa macam???? dan cuba???? Menjadi tak??? kompom menjadi...kalau tak mesti korang tak susun berul-betul....

ok la....itu ja tips yang dapat aku kongsikan dengan korang semua untuk hari ni...Adiiooossss!!!! (^_^)






4 ulasan:

  1. Nice tips! Memang saya dah start buat macamnie still saya darjah 6 ^_^ Hehehe. Family suka travel :)

    Follow me at http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=4638212204486466037

    Visit my blog at http://aisyahmn.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. hahahhaha really? bagus la kalau macam tu.... :)

    BalasPadam
  3. ada cara lagi banyak baju boleh sumbat. cuba tengok dekat utube, cara engineer pack their things. boleh sumbat macam2. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahhaa...tapi ni cara saya...apa-apa pun thanks dengan perkongsian tu :) amat dihargai...

      Padam

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::