Jumaat, 17 Ogos 2012

TIMBANG BLOG KORANG

Hi semua...kita selalu nak taukan berapa berat badan kita...sesuai ka dengan kita....kan..kan..kan...Tapi korang pernah tau kerr...yang Blog korang yang canggih-manggih tu pun ada berat juga..dan perlu ditimbang??? Apa?! tak tau...ok...dekat sini Aku ada bagi tunjuk satu Link Blog daripada blogger lain macam mana nak tau berat blog korang...Ni bukan apa...ni sebagai cara korang semua nak ukur tahap pengunjung blog korang...Yala...kalau blog korang ringan a.k.a senang Load..bermakna pengunjung pun senang nak singgah blog korang....ada faham????? ok korang cuba tau...


Kalau korang dah tau...bagi la komen...macam mana berat ker blog korang...kalau berat nampak gaya korang kena bagi diet blog korang tu...kalau ringan plak kira ok la tu....

*Aplikasi ini di petik daripada http://www.tutorialbloggers.com


JANGAN BAGI SEMUA...BAGI SIKIT JERRr...

"Wah...makin hari..tajuk enrti bukan main mengancam lagi..kelassszzz ko....!!!" Biasala tu...kalau dah blog cantik...Tajuk entri pun kenala cantik....Baru orang nak datang baca blog kita ni...kan...kan..kan.."Ni mesti ada cerita yang best kan disebalik tajuk entri ko ni kan.....???!" Macam biasa...ada la...Ni ada la perkaitan dengan hari raya ni...."Aik macam mana tu???"




Begini...Pada zaman dahulu...(Woooooo...masuk mood budak-budak la plak...hehehehe) Ni...banyakla jiran-jiran dekat kampung aku ni tanya..."Ko bila lagi nak hiaskan rumah ko???? Aku tengok takda perubahan pun...." Erm....aku boleh cakap...Budjet...Dekorasi semua dah ada...tinggal aku nak letak jekk...Tapi aku tak maula letak sekarang ni...sebab Barang-barang raya yang aku guna raya lepas masih elok lagi....bagus aku Recycle balik....kan jimat....Yang baru ni kita simpan untuk masa atau raya akan datang...Tu la...aku letak tajuk entri macam dekat atas tu...Mak aku pun pesan...kalau nak kelainan di hari raya ni...letak jak atau gunakan balik barang-barang yang lepas...yang  baru tu nanti...Bagi tetamu bagi tengok sikit jerr..jangan kasih bagi banyak-banyak...nanti tetamu naik bosan...Ermmmm betul jugak kalau aku fikir-fikir balik pesan mak aku tu....huhuhuhu....

Tinggal beberapa jam jak raya nak tiba..harap korang semua happy ok....Raya tahun ni biar enjoy..tapi jangan lupa dengan yang tak upaya tu ok....(^_^)



TERGUGAT IMAN I....


Pstt-psttt....dengar-dengar tadi mak cik kita nak bagi duit raya Extra Tahun ni...huhuhu Sekkkeeewww...

Hi korang semua....sorry la yerrr kalau perasan aku selalu lewat update blog aku ni....sibuk sikit...maklumla dah nak dekat raya....jadi kenala extra kerja sikit...."More Extra WORK...More Extra MONEY...." betul kan...kan..kan...Wah hari ni...aku cukup gembira..."Kenapa??? dapat banyak duit kerr???? yala kan dah buat extra work...." ermmm ndak la....ni pasal semua Famili aku yang jauh dah datang balik ke kampung halaman hari ni....(Best sangat!!!!!!!)

Malam ni kompom meriah kampung aku ni...sebab nak pasang pelita malam ni....Adik-adik aku yang nakal pulak sibuk nak main mercun malam ni....(Terkenang zaman kegemilangan aku dulu...|Zaman kanak-kanak Riang...| hahahahha) Raya kali ni...menuntut lebih banyak tenaga daripada aku...bukan nak buat persiapan raya jerr..tapi nak buat persiapan perkahwinan abang sulung aku....Korang nak tau....kalau takda aral datang....raya ke-tiga ni Abang aku tu akan melangsungkan perkahwinan...korang doakan dia...semoga berbahagia hingga ke akhir ayat..ok...

Berbalik semula dengan tajuk entria ku ni...Perkataan tergugat tu...mesti korang tertanya-tanya..apa yang aku nak cerita dengan korang ni kan...kan...kan...Ni ha....Petang tadi aku dengan adik sepupu aku tengah sibuk nak buat tiang pelita...hhuhuhuhu....banyak la kerja kena buat...macam tebang buluh...lepas tu...bagi belah-belah batang buluh tu...memang bikin penat lerr.....Ni kena sediakan 40 batang tiang!!!!...lepas tu aku rehat la...masa aku masuk dalam rumah...aku ternampakla Adik perempuan aku bancuh air sirap bandung....fuh siap ada ais you...untuk juadah berbuka nanti...Aku rasa macam nak minum jak air tu tau...tapi ingatkan aku ni puasa terus aku batalkan niat....(Kalau tak...mesti dah kena belankung dengan mak aku...huhuhuhu)

ok la....dah nak berbuka ni...salam...

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::