Selasa, 7 Ogos 2012

KEJAYAAN BERMULA DARIPADA LANGKAH YANG KECIL

gemuruh jiwa...
semangat membara...
dari puncak ingin ke angkasa...
berkalungkan bintang berkelipan...
menyerlah jauh dari yang biasa...

Wah!!! semangat betul aku dengar lagu ni....betul-betul memberi inspirasi (Katanyerrrr) hahahha....Aku percaya setiap orang mesti ada sebuah lagu yang dia selalu dengar bagi mendapatkan suntikaan semangat kan kan kan...hahaha (punya banyak kan!) Teringat pulak aku dengan kisah diri aku sendiri....eehhhmmmm...bermula dengan prasekolah aku yang pertama pada tahun 1998...lagu yang menjadikan aku sentiasa bersemangat ke Sekolah op kos lagu Sekolah aku...hahahha....memang best lagu sekolah aku tu...(maklumla masih kecik mana reti semua ni).

        Darjah satu sampai tiga pulak, aku suka dengar lagu Nasyid...(terbiasa dengan lagu nasyid sebenarnya) banyak la lagu yang aku guna untuk naikkan semangat aku ni...salah satunya lagu dari kumpulan Saujana "SEPOHON KAYU" kakakka....(Insaf sikit). Masa kecik dulu aku ni budak baik...takut mau buat benda-benda jahat ni. Masa darjah empat sampai darjah enaam pulak....aku suka dengar lagu dari kumpulan Westlife ni....tipula kalau kata korang tak pernah layan lagu kumpulan ni....lagi lagu diorang yang hits ni "I HAVE A DREAM"(katanyerrrr) siap sekolah aku ambik lagu ni masa Choir Competition hari tu.....cikgu muzik aku masa tu bagai nak rak train aku dengan kawan-kawan aku yang terpilih masa tu (tak menang pun)

       Masuk alam persekolahan menegah pula, ermmm...aku selalu layan lagu Akademi Fantasia (MENUJU PUNCAK)  yeah...yeahhh.....maklumlah kan masa tu fenomena demam Akademi Fantasia....hhaha...Tapi masa masuk Form Six pulak aku layan lagu Faizal Tahir ni la Gemuruh.....(huhuhhuhu...macam terasa sesuatu masa dengar lagu ni buat pertama kali)....

        sekarang ni pulak dah masuk U....aku layan lagu HITZ jugak dkt area KK ni..."BERTEKAD CEMERLANG"....hahahha lagu Universiti aku la...UMS....hurm....

Tak kisahla lagu apa yaang korang suka dengar, janji lagu tu boleh bantu korang berjaya....pilihla lagu yang memberikan motivasi untuk korang...jangan duk layan K-pop sangat....(^_^)

Layan Lagu-lagu ni ok...











       


BABY OH BABY...

sejak akhir-akhir ini...malar aq tengok orang duk upload gambar-gambar baby...hahhaa..takpa la...kiut jgk...masih ingat masa first-first aq dapat adik baru...huhuhuhu....tenang jak hati ni melihat wajah mereka yang blur-blur...muka Innocent katakan...Bila nampak muka orang baru yang baby tu tak pernah nampak,terus frown muka baby tu....hahah so cute...Paling best part mandikan baby, masa pertama kali baby tu kena air....bukan main bising lagi teriakan dia tak mau bagi basah la tu...tapi lepas seminggu dua..bukan main syiok lagi Baby tu kalau dah kena air...sampai tak mau Baby tu kena angkat sbb nak keringkan dia...nah dah jinak dengan air la tu....

        Sekarang ni, adik aku tu dah besar...bermakna nakal dia pun makin besar...tp takpa biarla adik aku tu dengan dunia dia...kadang-kadang seronok tengok diorang ni main...gembira jak macam takda masalah...terdetik di hati aku ni...alangkah bagusnya kalau aku boleh jadi budak kecik untuk sekali lagi...tak perlu fikirkan soal masalah...soal pelajaran....soal pekerjaan...main jak yang diutamakan...hahahha..... Tapi semua itu mustahil bukan...kehidupan yang dah berlalu akan terus berlalu menjadi sebuah kenangan...sebab kehidupan yang bakal ditempuhi menanti di hadapan...Life must go on Babe....(^_^)


DILEMA OH DILEMA

ndak taula saya dengan kamu orang ni...kejap cakap mau...kjp ckp ndak mau...baik kamu orang bagi kata putus ndakla saya tergesa-gesa buat pilihan untuk kamu orang....

Dilema dalam membuat keputusan biasala tu...kadang kita mau yang ini tapi orang lain mau yang itu pulak...ehhhrrmmmm....malah dilema mcm ni turut ada dalam sesebuah perhubungan...haha teringat pulak dgn satu laagu ni...nyanyian Juliana Banos....huhuhuhu "CINTA GILA"

layan lagu ni...
JUIANA BANOS cINTA giLA

LAYAN LAGU NAJWA LATIF

kau ada di kala ku suka...
di kala ku duka...
setiap tangisan dan juga ketawa...
kau ada di kala ku perlu...
setia menemani ku...

best jgk lagu Najwa ni kan...pertama kali dengar lagu ni terus aku jatuh hati.Begitu mendalam makna lagu ni...hahaha...mula dengar lagu ni masa episode pertama rancangan NAJWA MUKA BUKU...apalagi terus aku download lagu tu...

Hahaha...Sahabatku...

http://youtu.be/x6vDVlAfRaU

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::