Sabtu, 1 September 2012

CARA LETAK BERITA ONLINE

Hi semua...Apa khabar??? Sihat kerrr....??? Harap-harap sihat la yerr...Cuti Raya dah Habis, jadi yang kena sekolah tu kenala pergi sekolah macam biasa, kalau yang kerja...kenala pergi kerja macamm biasa...dan yang balik ke kampus...bersiap sediala untuk balik ke kampus...(Huhuhuhu macam aku ni haaa.....) Baikla, hari ni aku nak bagi tunjuk cara bagaimana nak letakan Berita Online dalam blog...Ni merupakan permintaan daripada FOLLOWER aku yang cumil ni...


Memandangkan ini merupakan permintaan daripada FOLLOWER aku yang pertama....Jadi aku nak tunjuk cara mau masukkan Berita Online dalam blog korang semua....hehehhe...macam biasa ikut langkah-langkah ni....

1.LOGIN > DASHBOARD > DESIGN > ADD GADJET > CONFIGURATION FEED then akan keluar gambar macam dekat bawah ni....


2.Sekarang korang isi la bahagian FEED URL tu dengan URL berita yang korang pilih...kalau aku....aku pilih ni...http://www.harian-metro-online.com 

3.Bila korang dah letak URL tu...korang tekan NEXT...akan keluar macam ni...


Ok korang isila apa yang patut macam jumlah PAPARAN berapa yang korang suka....Kalau sudah korang PREVIEW dulu, untuk pastikan ianya menjadi...Lepas tu tekan SAVE...siap!!!!!!

hehehhehe...apa macam???? Dah berjaya???? kalau dah tepuk tangan untuk diri sendiri...hehehhe...(^___^)
Kalau dah letak Berita Online dalam Blog...jangan la pulak malas-malas nak membukanya....sebab bangsa yang celik Ilmu ialah bangsa yang gemar membaca.....ok...salam....



4 ulasan:

  1. terima kasih ya ^^ Thanksssssss!!!! Yeah yeah.... blh cba nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yerrr sama-sama...Selamat mencuba...moga berjaya ok...(^^)

      Padam

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::