Ahad, 26 Ogos 2012

CARA MAU CARI TANG MANA BLOG ID...

Hi semua...kali ni aku nak kongsi satu lagi tutorial buat new comers dalam dunia blogging ni....a.k.a seangkatan dengan aku...hhhuhuhu..(Masih muda tau tapi dalam dunia blogging... realitinya..yang hado!!! hahahaha) "Apa tu ID???" Ok...ID ni merupakan satu bentuk pengenalan diri kita yang datang dalam bentuk nombor mahupun abjad atau kedua-duanya sekali.....Simple nak kata ID ni kita selalu guna...Malah dalam kad pengenalan pun ada ID nya yang tersendiri....Sama jugak dengan berblog ni...Setiap blogger akan diberikan dengan ID sendiri....(Faham kerrr?????) Cara nak cari ID blog ni...tak la susah sangat senang jerrr....ikut langkah-langkah dekat bawah ni ok....(^___^)

1. LOGIN > DESIGN
2.Korang ikut cara dalam gambar ni ok....(KOMPOM TAK KAN SESAT....hehhehe)


3.Ok..lepas tu..korang akan dapat paparan macam dekat bawah ni....korang ikut apa yang aku dah tandakan tu ok...


Dah siap..korang dah pun jumpa ID blog korang...hehhehe...senang jerr kan...hihihi kan dah cakap tadi...(^____^)

Jadi masa akan datang ni..kalau korang nak buat TOUCH UP dekat blog korang ni..adala sebahagian aplikasi yang memerlukan kod ID korang...neh.....jadi korang tak yala susah lagi...kan dah MASTER huhuhu...ok la Salam...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::