Khamis, 18 Julai 2013

TUTORIAL BACKUP BLOGSPOT (CARA MUDAH)




Assalamualaikum wbt....
hurmmmm...pernah ka korang semua dengar pepatah ni "SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN"? Mesti pernahkan...Entri aku kali ni simple jerr...nak berkongsi dengan korang semua tentang cara-cara macam mana mau BackUp Blogspot (bagi blogger yang guna BLOGSPOT) sebelum blog korang semua kena hack oleh Hacker. Sebab bila blog kita kena Hack...dah sah-sah kita dah tak boleh login masuk guna password yang kita gunakan selama ni... 

Apa Macam??? Dah sedia??? (^_^)

Mudah jeerr, korang perlu ikuti langkah-langkah berikut:
DASHBOARD>>SETTINGS>>OTHER>>BLOGTOOLS>>EXPORT

Lepas tu akan muncul pula benda ni dekat skrin komputer korang...apa yang korang kena buat Klik butang Download...


Ni cara BackUp yang aku share mudah jerrr...sebab hanya perlu gunakan Export Function dan download dan save dalam format *xml dalam laptop...Harap-harap dapat bantu korang pada masa akan datang (^_^) ok....


2 ulasan:

  1. tutorial bagus :) fae dah bookmark this page ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih... :) Insya-ALLAH saya berniat mau letakkan awak dalam Bloglist saya....

      Padam

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::