Rabu, 5 September 2012

LAGI-LAGI "GANGNAM STYLE"



HUUUhhhaiii semua...pagi-pagi ni aku bukak la news...Perkara pertama yang tangkap mata aku ni nak membacanya pasal "Gangnam Style"...Aku rasa hairanla jugak sebab sejak kebelakangan ni....bila aku bukak FB ada sebut pasal Gangnam Oppa....Bila aku bukak YouTube pun ada jugak video pasal Gangnam ni...Aku paling rasa pelik...bila Benda tu "Gangnam Style" ni menjadi sebutan dan juga ikutan Rakyat MALAYSIA kita ni....

Bila aku tengok, apa itu "Gangnam Style" Rupa-rupanya hanyala sebuah tarian yang ENTAH APA-APA...pertama kali aku tengok video tarian tu....nak termuntah aku dibuatnya.....Takdala best sangat pun...Banyak pergerakan melompat-lompat sambil Kangkangkan kaki jerrr....Lantas kenapa pula ada segelintir masyarakat yang sukakan tarian tu????!!! Bagi aku...aku lagi gemar tarian yang berbentuk SUBJEKTIF namun membawa makna...Hah daripada korang yang dah jadi addictive dengan Gangnam ni....Apa kata korang belajar tarian kebudayaan kita ni...Macam Joget, Zapin, Inang, Etnik Kreatif, dan yang lain-lain....lagi ada faedah daripada korang sibuk nak kangkangkan KAKI semata-mata nak ikut Gangnam Style  ni....

Aku amat suka dengan penegasan yang dibuat oleh seorang Ahli Muzik tanah air kita ni pasal Gangnam Style ni...korang baca ni SHAM KAMIKAZE VS GANGNAM STYLE Apa macam??? Korang setuju kerrr dengan Penegasan daripada Sham Kamikaze tu???? kalau aku..aku setuju sangat.....

SAYA ANTI "GANGNAM STYLE"!!!!!!!

6 ulasan:

  1. Trend di Malaysia, apabila suatu lagu yang pelik dikeluarkan. Ia akan popular selama sebulan dan kemudian beransur hilang, :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu.....aku harap cepatla hilang TREND yang entah-entah ni....

      Padam
  2. tengok gaya joget tu pun xberkenan dah..nak2 yang bt aksi ada tonggeng2 tu..eeii geli

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bagi aku pulak...Joget Malaysia sudah cukup elok untuk ditarikan...TApi kalau GANGNAM STYLE segala bagai ni...aku memang tak suka...samala dengan awak...GELI dok nengoknya....

      Padam
  3. hahaha.. aq x mnyangkainya poon..... ada jga la kwan q yg minat n slalu praktik musik n trian yg "ntah apa" ni. bkin mluat aq tngok video clip lgu ni. lma jga aq mau phm, yg mna bwat org trtarik ngan lagu 2... lau phm bhasanya ndakpa jga, baka-na

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheehe...Dam sama la kita....bagus lagi POCO-POCO kan...

      Padam

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::