Rabu, 29 Ogos 2012

NAK LETAK "GLITTER GREETINGS WORD"

Hi semua...kali ni aku nak kongsi dengan korang satu lagi tutorial macam mana nak letak Greetings Word dekat blog korang semua...(Tambahan lagi kalau Greetings Word a.k.a Katan Sapaan yang begitu Glamour...macam aku punya ni....


Nak kerrrr....??? Kalau teringin mau...ok ikut langkah-langkah ni....

1.Masuk laman web ni Glamour>>Glamour>>Glamour ...Tapi korang kenal log in la dulu..kalau belum ada   akaun...korang Sign Up dulu ok...(^___^)

2.Apa macam??? dah Sign Up?? kalau dah korang masuk dalam Tab yang tertulis perkataan "Glitter Text" then tekan "Greeting"....(Korang ikut cara dalam gambar ni ok...)
Maaf la yerrkkk gambar keci sikit....kalau nak jelas klik gambar ni ok...(^_^)

3.Lepas tu...Korang pilihla bentuk Greeting yang korang suka...kalau nak yang warna-warni boleh, Nak yang ada banyak Glitter pun boleh...mana-manapun boleh asalkan nampak Glamourrrr...(huhuhuhu katanyerrr)

4.Kalau dah pilih, KLIK pada gambar yang korang nak sangat tu....nanti akan keluar paparan macam dalam gambar dekat bawah ni....

5.Sudah copy...korang perlu masukkan kod tu dalam blog korang...macam mana??? Ni Login > Dashboard > Design > Add Gadjet > HTML/Javascript

6.Pastekan Kod HTML tu...dalam ruang yang disediakan...dah tu klik Save siap!!! Tapi sebelum tu...korang Preview dulu tau....

Kalau korang nak ubah saiz Greeting tu...korang cari kod ni dalam kod HTML yang korang copy tadi tu...
 *  width=179 ni untuk Lebar
 *  height=156 ni untuk ketinggian
*Korang tukar jerrr saiz yang warna MERAH tu errrkkk...

SELAMAT MENCUBA!!! (^____^)

2 ulasan:

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Purple Heart - Link Select
Purple Heart Set Pointer



Instagram

::ARTIKEL MENARIK::